måndag 3 januari 2011

.:Nytt FINT År:.

Gott nytt år fina bloggisar! :)

Tack för ett enormt fint och minnesvärt 2010.
Jag måste i ärlighetens namn säga att året som gått varit ett år fyllt av så mycket att det faktiskt är det bästa hittills i mitt vuxna liv! Jag minns självklart vissa händelser som de största i mitt liv sen tidigare, men det här året som gick var unikt på så många sätt att jag redan tidigt insåg att det blir svårt att toppa. Och nu så här med facit i hand så VET jag att det med faktum gick till historien.
Jag har upplevt lyckan. Fått uppleva saker jag länge drömt om, nått mål jag sen länge satt upp, lärt känna vänner på djupet, testat vänners lojalitet och gränser och haft turen att komma dem närmre och fått chansen att lära mig nya saker om både dem och mig själv.
Mycket av detta beror på att jag det här året varit mer medveten om vad som händer runt i kring mig, uppskattat små saker likaväl som stora osv... Medvetenheten och att faktiskt se på sin vardag med öppet hjärta och iaktagande ögon gör allt väldigt annorlunda.
Visst.. Jag har fått ta en del motgångar minst sagt, men det i sin tur har ändå lett till att jag uppskattar det andra så mycket mer! Många små händelser har tillsammans förändrat och förnyat min syn på mitt liv, min vardag och min familj. Och det som varut kanske känts självklart känns inte längre så, utan jag vet med största säkerhet att livet kan förändras på ett par sekunder och att det gäller att njuta och leva just precis NU!
Som jag skrivit om tidigare så har jag haft turen att möta många fina människor under de senaste åren. Och vänner/vänskap jag haft sedan tidigare och tom sen barnsben har blomstrat mer på senare tid än på länge. Och mycket av det vet jag beror på mig.. Jag har vågat öppna mitt hjärta mer, vågat ta vara på vänner och visa uppskattning utan att det känts konstigt. För min egen del handlar det nog mest om att våga lita på mig själv och våga visa vem jag är.
Att bära på sorg eller sånt man tror man är ensam om och kapslar in på insidan... Det äter upp en inifrån! Och visst.. Jag har burit både på sorg och kapslat in.. Men det gör vi nog alla perioder i livet, och det betyder inte att det inte blir bättre eller att man är svag.. Utan bara att livet är så. turligt nog för mig så har jag haft familj och vänner som fångat upp mig. Och efter omständigheter och den tid som gått så känner jag nu att jag kan lägga det bakom mig utan att kapsla in det eller gömma det.
Jag är klar med det nu. Det kommer säkert att komma dagar då man sköljs över av minnen eller känslor, men det kommer att vara hanterbart :)
Så i år har jag gjort en lista... Den är lång, genomtänkt och änsålänge inte helt offentlig ;) Men jag har satt upp mål, önskemål, drömmar och riktlinjer för 2011. Det gör att jag känner mig medveten. Medveten om vad jag vill, inom vilken tidslinje och vad jag hoppas på eller drömmer om för den kommande perioden. Och jag kommer att fylla på min lista allteftersom tiden går.
Jag vägrar att tro att just året 2010 ska få bli en engångsföretelse! Det ska nog gå att få till ett fint 2011 med ;) Eller hur! :) Det handlar väl egentligen mest om inställningen man har med sig ;)
Så att förvänta sig att saker ska gå vägen eller bli verklighet utan att själv försöka eller hjälpa till är nog näst intill en omöjlighet. Så ordet "förväntan" finns faktiskt inte med på ett enda ställe på min lista ;)
Och planen på mitt framtida bloggande... Jag har inte bestämt mig ännu riktigt...
Jag kommer såklart att blogga... Men i vilken utsträckning har jag ännu inte satt på pränt ;) Det måste komma från hjärtat! Få vara ett val.. När det blir måsten så vet jag att tätt följt kommer ett dåligt samvete och en press jag i år tänker välja bort :) Men icke att misströsta! Blogga kommer jag att göra ;) Måste bara hitta en balans och en plan jag kan stå för och även följa.
Nu ska jag sätta mig och titta igenom årets scrappade alster och kanske göra en "topplista" för 2010?
Får se om jag hittar några gamla favoriter eller inte... hihi...
TACK återigen för ett fint år, alla era omtänksamma kommentarer, mail och rader..
Jag ser fram emot 2011 med varmt hjärta och hoppas att ni alla kommer att få ett år fyllt av glädje, skratt och nya uppfriskande äventyr :)
KRAM på er ALLA!

6 kommentarer:

Tettiz sa...

KRAM vännen!! 2011 kommer också att bli ett BRA år!! <3

Annette sa...

Stor kram och tack för massa pepp under året som gått, många skratt och massa inspiration! Och för en utmaning som vände upp och ned på allt och såg till att 2010 blev ett riktigt bra år!

Du är nöjd med 2010, men vänta bara vad vi skall hitta på under 2011! KRAM

Marie/Mison sa...

Tack för all underbar inspration du givit mig under 2010. Både i skapande form och på det personliga planet. Ser fram att få följa ditt 2011 och hoppas att det ska bli lika lyckosamt som det gångna året.

Malin ~ Lillpiga sa...

Du har ngt i min blogg, baby! :)

LillBlomman sa...

Det låter som du VUXIT under 2010!!! Jag önskar dig all glädje man kan få under 2011 och hoppas få njuta av dina konst och dina ord! Många kramar!

Sanna F sa...

Kram och god fortsättnig på 2011. Jag är säker på att det kommer att bli ännu ett toppenår! :)

01 09 10