tisdag 9 april 2013

.:Återblick från Annexet del 2:.

Godmorgon!
Idag en blandad kompott av pysslat, helgen i annexet (som även innehåller dagens örfil) och livet som mamma en helt vanlig vardagmorgon...
Mitt liv som mamma en helt vanlig morgon...
Lillkotten har kommit in i en ny fas. Smått klumpig, har massor med frågor om precis allt och så bonusen: Totalt disträ och frånvarande. Tankarna snurrar där inne och vardagen stannar upp och ja... Allt går i slowmotion.
Imorse: 9 gånger fick ja be honom ta på sig tröjan?! Och lika förvånad tittar han upp på mig alla nio gånger och svarar snällt ja eller okej. Men sen händer det inget... Hihi... Han är i en annan värld.
 
Storkotten har just nu många önskemål om kläder och hår... Så imorse efter dusch skulle det göras "snurrflätor i form av en prinsesskrona och fästas där bak". Tur man har flinka fingrar på morgonkvisten ;)
 Och nu över till lite pysslat...
Här är ett av korten jag gjorde i helgen. Denna gång var håret en rejäl utmaning. Jag har aldrig försökt mig på smålockigt hår förut... Så det var nytt. Och de blå prickarna/bubbelplastliknande trycket var ett av helgens inköp. Supersöt stämpel från Kaiser Craft. Två bakgrundsstämplar fick följa med hem från den serien. Papper och stickers kommer båda från Echo Park.  

Och så lite mer om och kring Annexet....
Jag har funderat kring vad jag eventuellt skulle vilja göra annorlunda/förändra/förbättra till nästa år... Men som sagt.. Överlag var det så väl arrangerat så det finns inte mycket jag kan sätta fingret på..
Men som sagt.. Tänkt har jag gjort och jag kom fram till följande:
(det här är alltså mina egna önskningar och inget annat. Vill bara förtydliga det ;))
* Skulle önska att det fanns lite utmaningar/tävlingar.. Å gärna tidsbegränsat så att man får det berömda ur och kommer igång. Behöver inte vara stora fina priser! Det är inte det som är grejen! Utan bara nåt litet för själva sakens skull! Det finns flera anledningar till det. Dels då för att man ska komma igång och inte (som jag) sitta och välja papper länge och väl för att sen övergå till att vrida och vända på dem i en evighet! ;) Och dels för att det är så himla kul att se alla andras tolkningar av samma utmaning samlat på ett ställe.
* Det andra är nog en liten önskan om en förbättrad cafeteria. Jag har full förståelse för att priserna blir högre när det plockas in utifrån. Men jag vet också att dom lovade mer än dom levererade! Så följand önskemål: Tala om innan vad som kommer att finnas, lägg gärna till en fruktskål och inte bara onyttigt. ;) Och helst inte bränt kaffe. Jag betalar gladeligen 25kr för kaffet om nån är snäll och serverar det "in house". Men då vill jag ha gott kaffe ;) Inte bränt och serverat med attityd.
* Och som tredje och sista punkt... Av ca 1000 närvarande pysslare så är det ett tiotal som sticker ut. Klagar högt och ljudligt om att dom vill byta sina goodibags, att dom vill ha med mat utifrån in i lokalen och att cafeterian är dålig... Men allvarligt! Vuxna människor! Skäms på er!
 
Goodiebagsen är något man FÅR! Av ren snällhet! Det är inget man betalar för eller "har rätt till". Var glad att nån har engagerat sig och fixat istället! Är man inte glad åt det man fått. Ge bort det då eller gör vad man vill. Men skäll inte på den som givit dig en gåva av välvilja för att du inte tycker att denne har gett dig tillräckligt eller rätt saker! Jag säger som Astrid Lindgren: VET HUT MÄNNISKA!
Och mat utifrån. Men lägg av! Det finns regler i Annexet som dom satt upp för att dom har rätt att göra det! Vi hyr deras lokal och får då rätta oss efter deras förhållningsregler! Hur skulle det annars gå att driva en verksamhet? Om jag tex går på teater... Då får jag ju inte ta med mig picknick! Vill jag inte äta det som serveras/betala för det.. Ja men då äter jag väl före eller efter nån annan stans?!
Och slutligen! Om cafeterian inte faller dig i smaken prismässigt eller utbudsmässigt. Gå 50 meter och välj en annan restaurang eller matvarubutik. Det är heller inte arrangörerna som styr. Det är upp till Annexet hur dom vill ha det i SIN lokal! Det är ju HUR lyxigt som helst att det finns ett så stort utbud precis intill!
 
Jag kan älta det här läääänge! ;) Men det tänker jag inte! Jag var bara tvungen att få det ur mig!
Slutsats: Är man inte nöjd med det som erbjuds, men stanna hemma då! Punkt slut!
Det var dagens örfil... Men det fina med det är att det kommer en dagens ros också! ;)
 
Ett stort tack till att fina pysslare som hittade till mitt lilla hörn och som kom förbi och sa hej :) Att vara socialt blind är astrist! Man missar massor med kul! hihi... Så TACK för att ni kom förbi! Det gjorde mig jätteglad.
Och alla fina kommentarer... Blir alldeles rörd. Man kan tassa förbi och titta utan att säga något... Men att gå förbi och ta sig tiden att stanna till och säga små fina ord värmer rakt in i hjärtat! Så tack! :)
Nu ska jag få gå och äta lunch! ;)
Och jag inser också att jag nog kan förvänta mig en och annan åsikt ang det här inlägget... *skratt* Men det får jag ta. Det är mina egna åsikter och jag står för dom!
Kram till er alla och hoppas att ni får god lunch vart ni än är och att resten av dagen blir en fin en!
.:KRAM:.

14 kommentarer:

~Karin~ sa...

Kram fina du...det var kul att ses igen i helgen!! Love love /K

Sinikka sa...

jag har inte träffat dig vilket jag tycker att det är synd. Men jag är helt klart imponerad att du hann pyssla.
Jag har inte gjord ett smack och var där bägge dagar. :-)

Sinikka :-)

Ulrika sa...

Håller med dig helt och fullt!! SÅ HIMLA trist med gnäll!! Otacksamt!
Det var ett HEEEELT fantastiskt kort du gjort! I mina absoluta favoritfärger! Jag spar görna ner bilden i min inspirationsmapp, så hoppas jag kunna lifta kortet en dag!
Kraaam!!

Hegu sa...

Vad mycket klokt du skriver och jag håller med dig i allt!! Kortet är superfint...du inspirerar massor med allt som du visar...

Kram på dig!

Christin aka Umenorskan sa...

Trevligt att få ett ansikte på dig. Jag var nog bland de som inte ht följde Annexets regler, men inte ville jag ropa högt om det och klaga, jag åt diskret min medhavda godis och hade saker i min mugg för att jag inte orkade stå och dricka upp min dryck på en gång.

Håller med om goodiebagse, det är en gåva, och på grund av ldet negtiva som kom fram tycker jag att goodiebags kan skipas nästa gång, berättade också det för Pia.
Är också en utmaningsmänniska och ville gärna bli inspirerad av andra, tok lite lång tid att komma igång. Men enkelt att arrangera blir det nog inte......

Ulrika aka LillBlomman sa...

Urläckert färglagt! Du har lyckats med det smålockiga håret suuuperfint!
Jag tyckte att det var en jättefin goodiebag och ställer mig frågande till de som klagar? Men det är säkert de som klagar sig igenom livet ;)
Hörde på kursen av ngn att på lördagen tyckte folk att det var bortkastade pengar?
Sådan tur att vi ses snart då jag mest var på "resande" fot på söndagen :) Men oj vad mkt härliga människor jag mötte! Jag såg minsann att du höll på med ett magiskt ljust kort precis när jag gick, vill seeeee:) Kramiz!

Lisa InkyWings sa...

Sjukt kul att få se dig. Tur att Tussan och Sofia (eller vem det nu var)presenterade dig, annars hade jag haft noll koll. Tänkte minsann att jag skulle ha hittat dig och sagt Hej!

Det där med utmaningar håller jag med om lite, och det hade kunnat vara lite tips och ideér bara som man kunde ha kört med sina bordsgrannar om inte annat. Hade inte ens behövt varit vinster involverade. Tog sin lilla tid att komma igång med första alstret, men sen rullade det på.

Jag tror vi pysslare är vana vid "matsäcksstuket" på våra träffar och att man kan ha med det man vill så därför krockar det i en sån här typ av lokal. Men vi visste ju redan innan vad som gällde så då är det ju bara att acceptera eller låta bli att gå dit. Inte alls svårt. :)

Kram!

Jeanette Nyström (Jeany) sa...

Jättesnyggt kort! Så fint färglagt och snygga färger!Jag har nog missat gnället, det som jag tyckte var synd var att globen centrum stängde så tidigt så det var svårt att få tag på middag men det lärde jag mig på lördagen så det var bättre planering på den punkten på söndagen:). Håller med om att goodibagsen är en gåva. Jag har inte hört några direkta klagomål men jag kanske har missat något? Kanske vi såg varandra i helgen? satt du med Karin och Anna kanske? Det är sååå svårt att känna igen folk från nätet forum osv. Om jag går förbi utan att säga hej är det inte för att jag inte känner igen någon så den som känner igen mig får gärna dra mig i armen och säga hej.

Ina sa...

Snyggt färglagt och snyggt flätat.
Bra skrivet om helgens event.
Eftersom jag är jättedålig på att hälsa på folk och minst lika dålig på att komma ihåg vilka jag har hälsat på så är det kul att i alla fall få se dem på datorn.

Åsa (asali) sa...

Håller helt o fullt med dig ang. det du skriver om träffen på annexet. Dessutom var det jätteroligtcatt få träffa dig live o se dina alster. De är små konstverk!
Åsa

Mikaela sa...

Jag håller helt med. Jag var själv där och hade en underbar tid mestadels på grund av det otroliga utbud affärerna hade och de alla underbara människor jag hann träffa.

Jag ska med stor glädje gåt dit igen nästa år!

Jozebelle sa...

Trist med klagande människor men de finns överallt och alltid.

Snyggt färglagt och det syns att flickan har lockigt hår, bra gjort som vanligt.

Agneta/agno sa...

Bra skrivet, håller med om allt :) Gillar kortet jättemycket också, härlig inspiration :D

Katja/MezzaNotte sa...

Vilken härlig helg det var! Jag förstår inte att folk gnäller- de verkar inte ha nåt annat för dig! Jag gick som i en dimma hela helgen och fick knappt nåt pysslat så nästa gång jag ser dig ska jag vara artig och hälsa. Nu får det bli så här - beundrar dina alster! Massa kram

01 09 10