måndag 11 mars 2013

.:Welcome Home:.

När en idé infinner sig i mitt huvud så har jag svårt att släppa den...
Så då finns det två olika alternativ...
Ett: förverkliga idén...
Två: Lägg den åt sidan (och förverkliga den sen ;))
Sitter den väl där så vill den prompt ut! Nu, sen, senare... Men ut vill den!
Och jag fick denna gång ett litet hus med ett burspråk... Burspråket skulle också ha markis och staket... Så i mitt huvud börjar en ritning skapas där jag utgår från formen och sen övergår till det praktiska som "raka linjer", "fästytor" och passande mått... Min start såg ut såhär:
Ruta ett: Den formen vill jag att huset ska ha... Och de två små bitarna bredvid är formen och storleken på burspråket.
Sen i ruta två: föra över mallen till papper och få det att stämma...  
I ruta tre: Här syns bitarna utskurna med sina små fästytor och så vidare...
Ruta fyra: Resten av delarna till lilla huset är utstansade och redo att fixas till... 
Och efter lite limmande, pillande och dekorerande så blev det till sist såhär:

Ett litet hus hänger nu i pysselrummet redo för att nån ska flytta in ;)
Idag börjar en ny vecka! Många dagar har den att bjuda på! Och om vi har tur så skiner solen lite på oss igen så att mungiporna gör den där böjen uppåt redan tidigt på morgonen! ♥ Min morgon börjar med först det vanliga rutinmässiga med fix före jobb, skola och dagis... Men sen kommer de där minutrarna av egentid efter att jag vinkat av två små hjärtan... Ensam i bilen med favoritmusiken i öronen på så pass hög volym att resten av världen tycks försvinna för en stund... Har jag tur så skiner solen och glädjen lite svämmar över... Tänk att en liten kort stund av total tystnad i en bil påväg mot dagens normaliteter kan ge så mycket energi?! Musik kan göra så stor skillnad bara genom rytm, minnen och känsla! Ibland låter jag dock musiken vara och sitter bara där och njuter av själva resan. Just då är det ingen som "behöver" mig... Jag är "jag" för en liten stund och det är egentligen allt som behövs för att hinna ladda batterierna. Och kanske var det just det som lockade så med det lilla huset i mitt huvud? Där inne bor tystnaden. Där inne är det lugnt och stilla... Vem som bor i det lilla huset är ännu oklart.. Och så är det ibland. Allt har inte en förutsatt mening.. Men de behöver ändå skapas eller få existera. Så jag antar att det lilla huset ändå har en funktion och en mening... I det lilla huset bor tystnaden. Där inne står tiden still och det kanske är just en sån plats som vi alla behöver få ha? En plats där vi kan andas lite lugn och ladda våra batterier.
♥ Huset får helt enkelt symbolisera egentiden ♥
 
Vill nu önska Er en fin vecka och en fortsatt trevlig dag!
- Varm kram från mig -
.:Kram Karin:.

2 kommentarer:

Kicki sa...

Så vackert!! Att plocka ut idéerna som man får i huvudet är lättare sagt än gjort tycker jag... Du är så himla duktig!
Och vilken förmåga du har att pränta ner dina TANKAR, och sätta ord på dem, det är en fin gåva! Hihi, du har alla förutsättningar för att bli författare tror jag!! :)

Himla vackert, alltihop!

Kram Kicki

Stephi sa...

var tvungen att kolla in huset mer...så in i bängen sött

01 09 10