måndag 16 december 2013

.:Recept & Julefrid:.


Snart är det Jul och julefriden sprider sig i våra hus, stämningen höjs en smula hos våra små och förväntningarna följer samma bana inför stundande Afton med tomte och klappar.

I mammahjärtat finns dock en brist… Bristen är tiden. Tiden vi vill ha över för att göra allt det där man önskar hinna under denna period för att känna stämning och julefrid. Vi vill hinna pynta, baka, pyssla, träffa släkt och vänner och helgerna fylls snabbt på med diverse tilltugg såsom skridskoåkning, pulka race, adventsfiranden och sen kom lucian med sitt tåg och det ville vi ju förstås hinna se…

Så idag kommer några små tips som kanske kan ge nån där ute några minuter över eller hjälp med inspiration och även små tutorials att ta till då det ska pyntas, pysslas och umgåsas ;)

Först ut ett enkelt recept med ack så gott på en god middag både till vardag och fest.

Den är superenkel att göra, det går fort och blir fantastiskt gott! Funkar bra både till vardag och fest! Och vill man kan man byta till ett lite billigare alternativ. Byta fläskfilé mot fläskytterfilé ;) Blir tokgott det med!

Så har ni inga planer för helgens mat eller kanske inte planerat nyårsmaten och vill ha ett bra tips så kommer det här! Sen är det vad man gör till som kan piffas lite extra om det är till fest ;) Såsom sallad, bröd, tilltugg, ris/klyftpotatis etc.
Hoppas det ska smaka...

Ostgratinerad fläskfilé För 4 personer.

Ingredienser:
500-600 g fläskfilé
2-3 msk margarin
3 dl grädde
3 msk chilisås
2 msk starksenap
3 dl riven ost
Salt
peppar


Gör så här:
Skär filéerna i ca 2 cm tjocka skivor, stek på, salta och peppra.
Lägg de stekta skivorna i en ugnssäker form, vispa ur stekpannan med grädden och blanda i chilisåsen och senapen.
Häll sedan denna röra över köttet och strö den rivna osten över det hela.
Sätt in formen i ugnen 225 grader ca 15 minuter.
(min gratäng precis instoppad i ugnen)

Lycka till!

Imorgon kommer ett tips på julpyssel med kidsen ;)

.:Kram Karin:.

Inga kommentarer:

01 09 10