torsdag 11 november 2010

.:Recension från Chokladprovning:.

Åhh vilken kväll!!


Djupt ner under gamla stans gator och byggnader satt vi igår kväll under ett murat stenvalv med tända ljus och lyssnade till chokladens historia och intog ljuvligt god choklad. (Bagguskällaren)
Som sann "choklad älskare" så erkänner jag helt klart att jag inte riktigt visste innan vad jag pratade om ;) Choklad är så mycket mer än det jag tidigare upplevt! HUR den skall ätas för att aromerna ska framträda, vilka bönor som smakar på ett viss sätt, varifrån dom kommer och dessutom hur vi vanliga (jag då okunnig ;)) människor tror att vi äter choklad från tex Marabou, cloetta och andra märken i godishyllan... Det var just det... Godishyllan! Har nu alltså fått lära mig skillnaden på "Choklad" och "godis". Och nu en erfarenhet rikare kan jag ärligt konstatera två saker:
1. Jag kommer trol aldrig mer att köpa "godis" choklad... Så Marabou som är en tidigare favorit kommer nu inte att hamna i min shopping korg mer... Lite ledsamt att säga adjö till en gammal vän ;) Men så kommer det nog att bli..
2. Choklad är choklad och godis... Det är något HELT annat!

Och så här såg det ut (bilderna tagna med mobilen och kvaliteten inte den bästa, men ni får iaf liten hint om aromen och den forna kulturen som fyllde detta rum! Det var som att kliva ett steg bakåt i tiden! Heeelt underbart!)

På sin hemsida så beskrivs lokalen bla såhär:
Baggus är en källare från 1400-talets slut, under Gamla stan i Stockholm,
strax intill den gamla stadsmuren från 1300-talet som löpte längs Österlånggatan.
Efteråt stannade vi en stund och pratade med den kunnige chokladläraren ;) Och gissa vad! Dom har massor med andra provningar!! Bla en Champagne provning (eller ja, flera faktiskt).

Den blev jag RIKTIGT sugen på att prova! Mer info om den finns här. (Även bild ovan därifrån)

Så har du chansen.. Prova! Det var en fantastisk kväll och en sann upplevelse! ;)

Ha en fortsatt fin dag!

.:KRAM:.

4 kommentarer:

Malin ~ Lillpiga sa...

Men VAD för sorts choklad åt ni? Smaksatt?? :)

Kajsan sa...

Näpp! :) Bara ren choklad men med bönor från olika delar av världen och med olika mkt fett/choklad i..
Choklad utan tillsatser... ;) Vilken upplevelse!! hihi...
Efter det fick vi prova en vanlig marabou... Den smakade gräddkola/fett...
Hua!!
Så nu blir "hålla vikten problemet" ett "problem" fattigare ;)
KRAM

Annette sa...

Vad mysigt..! Härliga bilder. Jag är också bara en vanlig chokladälskare, men jag vet vad du menar med kvalitet på chokladen. Ungefär som att äta Mövenpickglass jämfört med Big Pack. Har man väl fått smaka det godare alternativet kan man inte gå tillbaka :)

Och du, säg till mig när det blir champagneprovning :)

Kram!

Pillan sa...

Vilken mysig miljö att ha provning i.... och jag är glad att ännu en i befolkning insett skillnaden mellan choklad och... ja godis! :-)
Det är ju sååån skillnad!!

01 09 10