måndag 17 augusti 2009

.:snabbscrappat är kul! :.

Idag kommer två layouter på snabbscraptemat :)

Jag sitter oftast i flera timmar med en och samma layout. Visst, det är ju lite av min stil kanske! Men ibland kan man verkligen behöva bli utmanad för att våga prova på något nytt! :)
Vi satt där en kväll, fyra glada tjejer och scrappade tillsammans. Varpå en av tjejerna kom med en ny utmaning. Scrappa en Layout på 30 minuter! Det enda man får göra innan start är att välja foto/foton! Sen är det bara att sätta igång!
Och här kommer min första 30 minuters…

Några av fördelarna med tidsbegränsningen sett från mitt perspektiv: Ingen tid för att vela eller välja fram och tillbaka, matcha och fundera, tänka om etc. Dvs: Välj ett papper/flera och stå för beslutet utan att fundera mer på det. Välja dekorationer utan att fundera på om jag kanske vill använda dessa till något annat/vid annat tillfälle osv… älta, älta, älta… (korkat!! -jag vet… hihi) Och inte sitta och flytta runt allt i oändlighet för att se till att foto/dekorationer hamnar på det just “rätta stället” *skratt*…
Självklart kommer jag även framöver att göra LO’s som kanske tar upp till 4-5 timmar, men omväxlingen gav liksom lite ny inspiration och ett nytt sätt att se på scrappandet och alla möjligheter man faktiskt har! Det behöver inte bli tråkigt eller detaljlöst bara för att man kortar ner tiden! Snarare bara ett sätt att effektivisera sin scraptid och prova på nått nytt emellanåt ! Utmana sig själv helt enkelt!
Bakgrund till denna LO.. Fotot är taget utan min vetskap då jag har full koll på sonen som klättrar bland klipporna vid vattnet och jag sitter redo att rycka in som badvakt ;-) (TUR att ag slapp! ;)) Och i speglingen i glasögonen syns resten av familjen… -FULL koll! ;)
Och pappret vågade jag tack vare utmaningen äntligen använda baksidan på! Fanns liksom inte tid till att tveka!
Nästa LO gick undan på 26 minuter! Papper, dekorationer, skära till, inka, riva kanter och limma…. -Klart! :)


Så för alla er scrappare som kanske sitter länge och väljer papper… Byter… Byter tillbaka… Börjar om… Letar dekorationer etc… -Fram med äggklockan! Utamana er själva att scrappa på utsatt tid! Det var riktigt kul!

(allt material i dessa två Lo's kommer från Magdas :))

Ha en fortsatt bra dag!

.:KRAM!:.

2 kommentarer:

Line sa...

Jättefina lo's båda två. Ibland behövs lite utmaningar för att få nya perspektiv =)

kajsa sa...

Hej!
fin blogg

kajsa <3

01 09 10