fredag 29 oktober 2010

Jamen redan fredag! ;)
Först en liten nötknäckare....
Har ägnat denna veckan åt att fajtas med sjukvård, landsting och försäkringskassa.
Man kan tro att jag är sjuk! *skratt* Men så är det inte riktigt... Utan jag försöker reda ut gammalt groll som måste tas tag i och DET är ingen lätt match!! -Jisses vad alla skyller på varandra och skickar runt den stackare som ringer till olika instanser och ställen tills man till sist hamnar på samma ställe där man startade!
Vad det gäller försäkringskassan, så tror jag att jag kommit framåt iallafall ;) Men det återstår att se när det väl ska fixas med sen framöver...
Men sjukvården?! Tänka alla som verkligen är "mitt uppe i" nånting och behöver hjälp eller vård?! Hu jeda mig!!
Jag har börjat i "ett" hörn och motat mig framåt genom byråkrati, regler, instanser och ja... det mesta. För att så sent som i fredags (efter ung ett års jobb) hamna tillbaka på ruta ett. *suck*
Så ny regel för veckan som gått: ETT samtal om dagen! Sen får det vara bra! Att riva upp gammalt tar på krafterna. Och att vara ledsen och arg känns inte helt som vare sig min grej eller nåt jag vill vara längre stunder av min dag. Så EN timme får dom! Då hinner jag ringa, prata och sen återhämta :)
Visste ni att man kan bli skadad under ingrepp (såsom tex vid ett akutsnitt) få remiss från den kirurg/läkare som trol råkat göra nåt galet... Och sen godtas inte remissen för det syns inte tillräckligt på UTSIDAN!! Jag har alltså gjort det för bra! (bantat bort kilon för att få komma till ny operation)
Så att det sen gör ont varje dag på insidan och fysiskt hindrar mig i vardagliga livet har ingen som helst betydelse -om det inte syns på utsidan! För då fyller man inte deras kriterier minsann! (gissa om jag tänker ställa till med lite fajt här? ;))
Men men...
Så här är det! För oss alla till och från... Saker händer, man liksom ramlar mellan stolarna för att man inte riktigt följer ramarna. Tex för HUR man ska göra sig illa, när eller vart man befann sig eller ja... Ni förstår..
Så vad lär man sig? Jo.. Man lär sig att man får stå på sig! Att man måste vara envis!
Man lär sig att alla inte är lika! Det är inte alltid lagom.
Så iallafall.. Vad jag vill dela med mig av med det här idag:
Känner du att du har rätt i ett fall där du sen får ett nej till svar... Om det fortfarande inte känns okej, stå på dig! Fråga på fler ställen, få fler utlåtanden! Ge inte upp vid första "nej".
Det är inte alltid lätt! Inte för den utsatte, men ej heller för den som ska sitta och gå igenom alla olika fall, brev, remisser, avtal osv.. Vad det än ar! Man faller ibland emella för att man inte ser ut som "fallet innan". Och då får men helt enkelt vara liiite mer envis ;)
Å det är ju tack och lov en gen jag besitter :D
SÅ.... nu när ni fått lite allmän-snack ;) Så kommer bilder från min vardagliga energi laddning... Mitt sätt att fly verkligeheten för en stund, skapa.... Må bra :)
Dagens LO:
Sonen, stunden, färgerna.... Tillflyktsorten (scraprummet ;)) har blivit till ännu ett minne :)
LO för Magdas
Ha en riktigt bra dag och håll gärna en tumme eller två för att nya remissen hamnar i "rätt händer, rätt dag och på rätt tidpunkt" ;) Då kanske jag slipper ringa så många fler samtal :)

Njut nu av helg och gör nåt Du mår bra av! :)
.:STOR kram från mig:.

8 kommentarer:

Tettiz sa...

Underbar layout!!

Tack för igår och ha en uuuunderbar helg! <3

Malin ~ Lillpiga sa...

Håller alla tummarna samtidigt som jag beundrar din underbara LO! ♥

Anonym sa...

Hejja dig! Hoppas verkligen att du hamnar där du ska och får hjälp med de du behöver. Men de är verkligen inte klokt att man ska behöva slåss för de. Hoppas att du får en härlig helg i alla fall. Kram

ingba sa...

Att vara envis är en av de bästa egenskaper man kan ha. Trots att du verkar ha massor hoppas jag att det löser sig för dig.Jag håller alla tummar jag har. Under tiden hoppas jag att du fortsätter att skapa alla dessa underbara layouter.

kramar

Tettiz sa...

Sweetest - jag har något i min blogg till dig... ;)

Linda sa...

Så himla fin layout!

Jag håller tummarna för dig!
Kramar

Marie/Mison sa...

Ja, vilken cirkus! Man förutsätter ju att man ska få hjälp när det sagts så, eller hur! Hoppas det löser sig för dig. Du vet väl att du alltid har möjligheten att få din remiss skickad till ett annat landsting? Tror det gäller både en second opinon och om du inte får hjälp inom vårdgarantin. Kolla det!

Kajsan sa...

Tack snälla Marie för info! :) Nej det visste jag inte?! Då har jag ytterligare en väg att gå då :)
Och Jeanette! :D
Ska genast kika!
KRAM
Å faktiskt!! -Kram till er alla ju! ;)

01 09 10