onsdag 10 augusti 2011

Inspiration...

Ja, så var det de där med tid... VART tar den vägen egentligen? För den som har barn är detta ofta uppenbart... "Hur blev dom stora så fort?!" "Tänk vad åren går" och "kommer du ihåg när dom var små"... Dessa är uttryck som ofta passerar våra munnar och tankar. Men idag slog det mig på ett helt annat sätt. Vi har rensat lite i förrådet och mitt bland kartonger och möbler så stod där en pappkasse. Fylld till kanten med tidningar jag sparat "till senare tillfälle". Greppade de två översta och kikade nyfiket på detaljer och inredning från 2007 och 2008. Plaza och Tove låg överst i högen... Och titta vad jag hittade!
 
Hade dessa funnits i sortiment nu så hade dom fått flytta hem till mig omedel BUMS!
Men tittar man i tidningarna så pass många år senare så får man ju faktiskt skylla sig själv ;)

Sen fanns där en massa inspiration till hemmet... Som här nedan. Tänk att få ha en sån trappa ner till källaren! Yum!! Och hallmöbeln skulle passa in perfekt här hemma. (om man bortser från att vi är en barnfamilj med vantar, mössor, skor och galonisar som då skulle ha noll å ingen plats!)

Och vardagsrummet ovan.... JISSES vilken VY!!! I markplan och bara utsikt mot vacker uppvuxen parkliknande trädgård! Tänk att sitta där, ta en kaffe, läsa en bok eller bara sitta och njuta av utsikten. Som sagt.. Dröm ;) Men verklighet för någon som planerat denna bostad med elegans och finess.

 Sen... Men HELT seriöst!!! Kolla in detaljerna!!! Ljusa rum, en nött och välkomnande möbel som möter upp i hallen och sist men definitivt INT minst... Spana in detta fantstiska jack! (för den nyfikne så kommer det från Livalike och heter Rosetta)
 Och i sann scrapanda så hittade jag denna dörr och så passade ju fantastiska Rosetta in här med ;)
Hade dörren kommit i liiite andra toner och passat mot huset så hade jag röstat på den då vi valde dörr!

Samtidigt som jag nu startar upp butik och shop så finns även med i hösten planer att bygga färdigt på vinden här hemma. Det ska skapas nya barn rum och lite annat. Och som ni kanske förstår så finns det inte jätte mkt tid till att botanisera i egna fyndiga lösningar och idéer ;) Utan det blir till att sno åt sig lite inspiration där man kommer åt helt enkelt. Och tänk att kunna ha möjlighet att ge sina barn tex ett stort skrivbord för pyssel av alla de slag! :) Nu har inte vi så stort så att det skulle fungera, men drömma får man ju ;)
Och vilken liten prinsessa skulle inte vilja ha en garderob fylld med klänningar och ett rum som går i rosa och vitt? (min lilla flicka är fullkomligt övertygad om att det bästa man kan ha är ett rum helt i rosa, där alla möbler och inredning går i samma fina färg -ROSA! Och som pricken över i -en garderob fylld till bredden med klänningar i olika färger och former..

Så mellan papperspyssel och scrapträffar så kommer det att bli byggverkstad på hemmaplan ;)

Men som ytterligare en liten hint inför framtiden... Den befintliga butiken kommer trol att innehålla liiiite mer än bara scrapsaker.... ;) Formex knackar på dörren inom kort och vi får se vad som bjuds i år ;) Hmm... kommer jag att kunna hålla mig till "bara" scrapsaker i butiken? Vore det inte alla tiders att kunna gå in i en butik och handla lite pyssel och på samma gång fixa present till kommande kalas? Två flugor i en smäll! Ytterligare en liten karamell att sukta efter?

Nu planera mera scrapträffar! :)
Kram till er alla och ha en RIKTIGT fin dag!
Kram Karin

3 kommentarer:

Anonym sa...

ler igenkännande åt din inspiration... tittar på bilden med vardagsrummet och inser att en sådan där galonsoffa från 50talet står det på vinden hos svärmor och svärfar... inte min stil... men lite kul ändå!!! :)
//Katarina

Karin sa...

Du snygging, om du får en massa formex biljetter övet hojta till :) mamma å ja gick alltid ihop när ja va liten och hon hade butik på östermaln. Älskar att gå på formex så vill du ha smakråd eller bara sällskap hojta till!! :)

Kram hjärtat

Ulrika aka LillBlomman sa...

Tycker att det är en ypperlig idé med en kombo av scrap och lite inredning. Var på Magnolia igår och de kör så. Jättefint! Kramar!

01 09 10